Inbrott på varvet under julhelgen

Under julhelgen har någon gjort inbrott på varvet. Stängslet 10 meter ovanför mastskjulet har klippts upp och någon har tagit sig in på varvet. Av fotspår i snön att döma har vederbörande tagit sig in i flera båtar. Vi uppmanar alla att se till sina båtar och kontrollera om någonting försvunnit.

Händelsen är polisanmäld.

Om du har några frågor kan du ringa till vaktchef Björn Hollertz på 070-595 29 86.

2 svar till “Inbrott på varvet under julhelgen”

1. Hej. Ett förslag från mig är att sätta upp webbkamera/bevakningskamera. Inte särskilt dyrt och heller inte olagligt som en del tror. Föreslog detta till Marcus Marjasin för snart ett år sen.

2. Bemannad kameracentral 24/365
    Detta kanske också är en lösning för OBF
    En av Sveriges största insjöhamnar är Smedjebacken och där har båtklubben valt systemet för bevakning av området kring hamnen i stället för den gammeldags personliga vaktgången.

– En bonus är att försäkringsbolaget Svenska Sjö tar bort självrisken när vi anlitar Nyx Security då säkerhetsnivån blir så hög, säger Ove Boman vid Smedjebackens båtklubb.

Bonus att vi inte behöver gå nattvakt.

Åke Hammar